back icon

Jesper er produktionsklyngen MADE’s innovationshjælper i Trekantområdet

Author
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
27. January 2023

Produktionsvirksomhederne i Trekantområdet skal være bedre til innovation, for det styrker den enkelte virksomhed og Danmarks konkurrenceevne.

Dén organisation, der er sat i verden for at hjælpe med det, hedder MADE - Manufactoring Academy of Denmark. Og for at komme helt tæt på de mange produktionsvirksomheder i Trekantområdet, har MADE valgt at etablere en hub i Kolding hos Trekantområdet Danmark.

Her har MADE’s nyansatte chefkonsulent Jesper Sparrevohn udgangspunkt for sit opsøgende arbejde.

Jesper Sparrevohn:

- Jeg glæder mig til at komme i gang og hjælpe flere produktionsvirksomheder med at kickstarte deres innovationsarbejde. Udgangspunktet er lige præcis den udfordring, de sidder med, og så tilbyder vi i MADE støtte og eksperthjælp til at løse udfordringen

30 års erfaring fra produktionsindustrien

Og han har et rigtig godt udgangspunkt for at kende udfordringerne for produktionsvirksomhederne i Trekantområdet: Jesper Sparrevohn er bosat i Kolding og har mere end 30 års erfaring fra produktionsindustrien, herunder særligt fra metalindustrien og fødevareindustrien hos virksomheder såsom GreenTec, Kohberg, Gumlink og Indiana Tube Corporation.

Med en uddannelse som automatiktekniker og en række efteruddannelser inden for ledelse, økonomi, teknologi, LEAN og TPM har Jesper Sparrevohn et dybt fagligt indblik i virksomhedernes udfordringer – og hvilke innovationsløsninger, der kan flytte den enkelte virksomhed.

Jesper Sparrevohn:

- Det kan fxvære cellestyring, programmering af motorstyring, robotter, kvalitetskontrol, opsamling af data eller ”tigerspring” inden for en specifik teknologi. Tiltag der skaber effektivitet. Men fælles for den tilgang jeg kommer med er, at innovationsaktiviteterne baserer sig på solid viden og forskningsresultater, som MADE opsamler og hjælper med at omsætte til værdi ude i industrien.

Innovationshub med flere klynger og GTS-institutter

Når MADE’s nye innovationskonsulent i Trekantområdet ikke er ude blandt produktionsvirksomhederne i Trekantområdet, bliver han en del af en større industri-innovationshub, som Trekantområdet Danmark arbejder på at opbygge i Trekantområdet.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på flere lignende samarbejdsaftaler om fysisk repræsentation i vores område med andre industrirelevante erhvervsklynger og GTS-institutter;, siger direktør for Trekantområdet Danmark, Morten Rettig.