back icon

Jonas fandt sin helt rette hylde som maskinmester hos GEV

Author
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
16. March 2023

Selv om Jonas Fredmar blot er 25 år, har han allerede været uddannet maskinmester og fastansat hos forsyningsvirksomheden GEV i Grindsted i to år.

- Jeg har taget studentereksamen på Grindsted Gymnasium og overvejede egentlig at læse ingeniør. Men jeg syntes, at det lød for specialiseret ned på enkeltområder. Jeg ville hellere have en bred tilgang til det tekniske område – og derfor valgte jeg at læse til maskinmester, forklarer Jonas Fredmar, der er ansat som projektleder på elområdet i GEV, men som allerede under sin praktik og bacheloropgave fik foden inden for hos GEV.

Og fordi Jonas Fredmar med sit karrierevalg, sin lokale forankring og sin unge alder er meget relatérbar for de unge gymnasieelever, der kommer på virksomhedsbesøg på GEV, bliver der også lyttet og spurgt ekstra opmærksomt, når Jonas fortæller om sin uddannelse og sit job.

Jonas Fredmar, 25 år, maskinmester hos forsyningsvirksomheden GEV i Grindsted
Jonas Fredmar, 25 år, maskinmester hos forsyningsvirksomheden GEV i Grindsted

Energioptimering og grøn omstilling motiverer

- Jeg er ret videbegærlig på alt det tekniske, og jeg tænker processerne i forsyning meget holistisk. Jeg synes, det er fedt at lede efter synergier i den samlede forsyning af vand, varme og el. Der er nemlig et kæmpe potentiale for at optimere og effektivisere og blive en grønnere leverandør. Så det motiverer mig meget, at jeg på den måde kan være med til at bidrage til den grønne omstilling, siger Jonas Fredmar.

Han er glad for den flade struktur i den lille forsyningsvirksomhed, hvor han forholdsvist hurtigt har fået mere ansvar – blandt andet inden for arbejdsmiljø og beredskab og som driftsansvarlig person for elnet og fjernvarme.

- Det var et kæmpe spring at starte i sit første job, men jeg er blevet taget rigtigt godt imod, siger Jonas Fredmar, der er landet så godt hos GEV og i Grindsted, at han allerede har købt et hus i byen.